Novosti

Velikogorički gitarist Dražen Pavin uz prijatelje i kolege glazbenike predstavio album “Dreams”

U hotelu “Time” u Velikoj Gorici predstavljen je instrumentalni rock album velikogoričkog gitarista Dražena Pavina “Dreams”. Ovaj dobitnik nagrade Porin u ispunjenom prostoru i uz brojne kolege glazbenike i prijatelje, kao i predstavnike medija, priredio je večer u kojoj se glazba stapala s hranom i vinom. Uz poseban meni koji prati priču albuma, nazivima i okusima, gosti su imali prilike osjetiti emocije koje je Dražen Pavin iskazao kroz glazbu na ovom albumu. Produciran od strane Pavina, Šime Jovanovca i Zorana Švigira Švigija, “Dreams” se sastoji od autorskih pjesama i jedne obrade iza kojih stoje ponovno Dražen, Šima i Goran Kovačić, a objavljen je u zajedničkoj nakladi Croatia Recordsa i Multi Music Media.

Bila je ovo prigoda da čujemo i nekoliko pjesama s albuma, a za instrumentima se među ostalima priključio i glazbenik Željko Barba čijom su zaslugom notni zapisi svih pjesama zabilježeni u prigodnoj knjižici koju su gosti sinoćnjeg predstavljanja imali prilike držati u rukama. Uz album, kupci će s download kôdom moći preuzeti matrice svih pjesama, a notni zapisi svakako će dobro doći instrumentalistima, prvenstveno gitaristima i onima koji će tek zaslužiti ovu titulu. To i jest jedan od ciljeva ovog projekta, predstaviti ga i nekim novim generacijama u trenutku kad se rijetko susrećemo s instrumentalnim albumima ovakvoga tipa, a koji nas podsjećaju na vremena pionira rock and rolla, legendarnih Crvenih koralja.
“Šima je glavni pokretač cijele ove ideje jer sam nakon svojeg prvog instrumentala htio stati, ali je on rekao da vrijedi pokušati i objaviti cijeli album. Po ovome što vidim jako je lijepo primljen album, zbog čega više nisam skeptičan oko svojih pjesama. Svaki klinac gitarist sanja o tome da jednog dana ima instrumentalni album. Meni je trebalo poprilično godina da ga uopće snimim. Podjednako uživam u svemu, ali ovaj album je ipak nešto posebno”, rekao je Dražen Pavin.

“Snove smo ostvarili i upriličili zajedno Dražen i ja. Tko me malo bolje poznaje svakako zna da je ovakva glazba sastavni dio mojeg života. Sretan sam što će na neki način ljudi upoznati moju drugu stranu ili ono što dolazi sa sljedećim albumom gdje sam kompletan autor pjesama. U ovim godinama moram biti presretan kad mogu uživati u nečemu što je čučalo u meni i došlo na red da i drugi podijele sa mnom”, ističe Šima Jovanovac, a osim njega promociji su nazočili i drugi glazbenici. Jedan od njih je i kultni gitarist Divljih jagoda Zele Lipovača:
“S Draženom sam prijatelj, ali nisam došao zbog toga nego sam odlučio doći baš zato što album ima smisla i vrijedi. S druge strane, raditi danas gitaristički instrumentalni album je investicija ogromnog rizika. Ako govorimo o Hrvatskoj i svjetskoj sceni, 99% takvih albuma ne nađu put. No, kod ovog albuma se osjeća Jeff Beck, po meni najveći gitarist, vjerojatno svih vremena. Iako se na kraju osjeti da je to Draženov potpis te mu želim sve najbolje. Na tisuće je onih koji sviraju gitaru u maloj Hrvatskoj, ali gitarista je jako malo. Jedan od njih je Dražen Pavin.”

Nakon što su Dražen i njegov bend izveli nekoliko pjesama s albuma jedno je jasno – ovo nije običan instrumentalni album, ovo je gitaristički instrumentalni rock album jednog od najboljih hrvatskih gitarista i čovjeka koji je svojim radom svakako zadužio hrvatsku glazbenu scenu.

Foto: Goran Berović

465 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail