Novosti

U prodaji “Virtuoso Collection” Marijana Đuzela

“Virtuoso Collection” nova je edicija Croatia Recordsa koja će okupljati nedovoljno afirmirane mlade klasične umjetnike, a koji su svojim radom i umijećem zaslužili malo više pozornosti, kako glazbene struke, tako i ljubitelja klasične glazbe u Hrvatskoj i svijetu. Izdanja će se sastojati od live ili studijskih snimki, autorske ili neautorske glazbe. 

U prvom izdanju edicije predstavljamo mladog i iznimno talentiranog pijanista Marijana Đuzela.

“Klavir je diplomirao na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji kao student Đorđa Stanettija. U sklopu Erasmus programa razmjene studenata pohađao je bečki Universität für Musik und darstellende Kunst (klasa Jana Jiračeka von Arnima) te na poziv Dubravke Tomšić studirao klavir u njenoj klasi na Akademiji za glasbo u Ljubljani. Usavršavao se na Koninklijk Conservatorium u Bruxellesu kod Aleksandra Madžara. Osvojio je niz glazbenih priznanja i nagrada, a do sada je nastupao uz Zagrebačku filharmoniju, Zagrebačke soliste, Simfonijski orkestar HRT-a, Zadarski komorni orkestar, orkestar Opere HNK-a iz Splita, te održao recitale u Hrvatskoj i inozemstvu (Austrija, Belgija, Italija, Njemačka, Švicarska, SAD, Tajland). Nastupao je i na poznatim hrvatskim festivalima i ciklusima koncerata, kao što su Glazbene večeri u Sv. Donatu, Glazbeni umjetnici Zagrebu, Hvarske ljetne priredbe, Svibanjske glazbene večeri u Šibeniku, Koncerti u Eufrazijani i dr.”, piše u knjižici izdanja urednica Bosiljka Perić Kempf.

Na ovom izdanju Marijan Đuzel svira djela Ludwiga van Beethovena(“Sonata u B-duru, Op. 106”), Béle Bartóka (“Tri etide, Op. 18”), Davorina Kempfa (“Melodija (Hommage a Bartók”) i Roberta Schumanna (“Toccata u C-duru, Op. 7”, “Bunte Blätter, Op. 99 (izbor)”). Materijal je snimljen uživo u Hrvatskom glazbenom zavodu, 8. veljače 2018. godine.

“Virtuoso Collection: Marijan Đuzel (live)” možete od sada kupiti po cijeni od 69 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na sljedećim linkovima:

Webshop: https://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=1004097
Amazon: https://www.amazon.com/Virtuoso-Collection-Marijan-%C4%90uzel/dp/B07MBGRLYB
Deezer: https://www.deezer.com/hr/album/82376922
iTunes: http://itunes.apple.com/us/album/id1447382751
Spotify: https://open.spotify.com/album/7hoU8jvekeXS9dZHJNoINg

727 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail