Novosti

U prodaji novi album Ansambla Hajo – “Tu su moji dobri ljudi, tu su moje uspomene”

Povodom 30 godina postojanja Ansambl Hajo objavio je novo studijsko izdanje za Croatia Records.

Radi se o albumu “Tu su moji dobri ljudi, tu su moje uspomene” koji sadrži 10 pjesama aranžiranih u duhu tradicionalne tamburaške glazbe. Dejan Bažant (basprim), Marinko Piuković (bas), Tomislav Vukov (harmonika i glavni vokal), Branko Kutuzov (basprim), Ivan Piuković (kontra) te Davor Ševčić (čelo) prekaljeni su glazbenici koji su se dugogodišnjim djelovanjem na području tamburaške glazbe prometnuli u jedan od najboljih i najtrofejnijih regionalnih sastava. 30 godina iskustva utkanih u ovaj album svakako ga čine nezaobilaznim izdanjem za sve kolekcionare i ljubitelje ovog izvornog žanra.

Ansambl “Hajo” iz Subotice, osnovan je 1988. godine. Jedan je od rijetkih orkestara koji se ovim poslom bavi profesionalno, a sebi za cilj uzeli su očuvanje tradicionalne tamburaške glazbe te stvaranje novih autorskih kompozicija. Ime je dobio po nadimku čuvenog virtuoza i skladatelja Pere Tumbasa – Haje. Sudionici su brojnih festivala na kojima su osvajali nagrade, poput Tamburica festa (Petrovaradinska tvrđava) na kojem su ponijeli epitet najboljeg orkestra (Branko Kutuzov proglašen je za najboljeg basprimaša), festivali Zlatna tamburica (Novi Sad), Festival Bunjevački pisama (Subotica), Festival Šokačke pisme (Županja), Tamburaški festival Čanad (Rumunija) i mnogih drugih.

Izdanje “Tu su moji dobri ljudi, tu su moje uspomene” možete kupiti po cijeni od 69 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na sljedećim linkovima:

Webshop: https://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=999415

Amazon: https://www.amazon.com/dp/B07KZJ2L2B

iTunes: https://itunes.apple.com/us/album/tu-su-moji-dobri-ljudi-tu-su-moje-uspomene/1444744383

Spotify: https://open.spotify.com/album/79WLvKnmWeNvoHguLdlJ3z

Deezer: https://www.deezer.com/en/album/80077462

 

998 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail