Novosti

U prodaji “Greatest Hits Collection” hrvatskih art rock pionira Dorian Gray

Pomalo zapostavljeni, ali nikad zaboravljeni art rock sastav koji je djelovao u prvoj polovici 80-ih godina prošlog stoljeća, Dorian Gray, bio je jedan od najvažnijih predstavnika rock scene naših prostora.

Iako iza sebe imaju samo dva studijska uratka“Sjaj u tami” (1983.) i “Za tvoje oči” (1985.), objavljena za tadašnji Jugoton, svojim art pristupom, tada revolucionarnim za našu glazbenu scenu, ostavili su značajan pečat u glazbenim enciklopedijama i među rock obožavateljima.

Karizmatičan i osebujan vokal Massima Savića omogućio je Dorianu Grayu sigurno mjesto u vrhu. Prvenstveno obradom hita Walker Brothersa “The Sun Ain’t Gonna Shine Anymore”, odnosno u Dorian Gray verziji “Sjaj u tami”, a onda i pjesmama kao što su “Za tvoje oči”“Ti si tu”“Nad svim vrhovima”“Monstrum pored sna” i “Tonemo u mraku”, ostavili su nezaboravan trag u povijesti glazbe. Pjesme su to koje su i dalje prisutne u programima radijskih postaja diljem regije, ali i pjesme koje se neće i ne smiju zanemariti.

Baš kao što su Denis & Denis zaslužni za revoluciju pop scene naših prostora, tako su Dorian Gray imali utjecaj na rock scenu i do danas ga nisu izgubili, bez obzira što je svatko nastavio svojim životnim i profesionalnim putem.

Izdanje “Greatest Hits Collection” grupe Dorian Gray možete kupiti po cijeni od 69 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa ili na sljedećim linkovima:

Webshop: https://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=997995
iTunes: https://itunes.apple.com/us/album/id1440278840
Amazon: https://amazon.com/dp/B07KJD3WPG
Deezer: https://deezer.com/album/76795862

1062 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail