Novosti

U prodaji dvostruki vinil Tihomira Popa Asanovića “Povratak prvoj ljubavi / Return to the First Love”

Nakon više od 40 godina glazbene i diskografske stanke, kultni glazbenik Tihomir Pop Asanović objavio je dvostruki album “Povratak prvoj ljubavi / Return to the First Love”. 

Radi se o hrvatskim i engleskim verzijama pjesama koje je izveo zajedno sa svojim bendom, prijateljima glazbenicima, a koji su se rado odazvali pozivu jednog od najboljih europskih jazz orguljaša. Izdanje je sada dostupno u prodaji i na dvostrukom vinilu koji će sigurno privući poklonike njegovog zvuka i kultnih albuma “Majko zemljo” i “Pop” koji su i danas, nakon nekoliko desetljeća, među najtraženijima na tržištu vinila.

Tihomir Pop Asanović & Prijatelji naziv je benda koji je radio na svim pjesmama, a osim Popa tu su pjevačica Sabrina Hebiri, gitarist Jani Moder, basist Davor Črnigoj i bubnjar David Morgan. Gosti albuma su: Vlatko Stefanovski, Dragan Jelić, Radomir Mihajlović Točak, Nenad Čanak, Vedran Božić, Primož Grašič, Amir Gwirtzman, Drago V., Aki Rahimovski, Janez Bončina, Vlado Janevski, Karolina Gočeva, Saša Antić, Tone Tuoro i Vinko Mihić. Album je sniman u Croatia Records studijuu Zagrebu i RSL studiju u Novom Mestu u Sloveniji kod tonskih snimatelja Mateja Gobeca, Gorana Martinca i Maura Širola, a producirao ga je Duško Mandić.

Foto: Nikola Knežević

Odmah po izlasku albuma mediji su se raspisali o ovoj nevjerojatnoj priči, pomalo zaboravljenoj i ponovno aktualiziranoj kao podsjetnik mladim generacijama, a stižu i sjajne reakcije glazbene kritike koja ističe kako je novi Popov album prirodan nastavak njegove bogate međunarodne karijere.

“‘Povratak prvoj ljubavi’ donosi majstorsku svirku čitavog ansambla, jasne i koncizne pjesme kojima u maniru jazza i funkyja završni glanc daje sjajna pjevačica Sabrina Hebiri” – Hrvoje Horvat, Večernji list

“Savršena kombinacija i nevjerojatan nastavak njegovog rada s prva dva albuma od prije 40-ak godina ali u suvremenoj produkciji.” – Dubravko Jagatić, Nacional 

“Svirka je to u kojoj nećemo čuti samo 2-3 akorda na bas gitari, svirka u kojoj bubnjaru koža na snareu nije izlizana na istom mjestu. Ovo je evokacija, svjedodžba koju su s odličnim uspjehom položili ovi vrsni glazbenici.” – Đorđe Škarica, SoundGuardian 

“Zanimljiv je i pitak ovo ‘Pop’ umotan u vrhunski odsviran funky jazz rock. ‘Povratak prvoj ljubavi’ jedan je vrlo moderan retro album, a onima kojima nije jasno što to znači neka ga nabave, stvari će biti puno jasnije.” – Boris Abramović, Music Box

Nevjerojatna je energija u Popovim pjesmama, ali i glazbena briljantnost koja kao da je četiri desetljeća čučala u njemu i čekala svoje svanuće. Nevjerojatan je i popis glazbenika koji su se odazvali njegovom pozivu, a koji potvrđuje status i ugled ovog pionira jazz fusiona naših prostora. Svemu ovome prethodila je objava remasteriranih reizdanja kultnih albuma “Majko zemljo” i “Pop” na CD-u i vinilu koji su nekoliko mjeseci bili najprodavaniji u Hrvatskoj prema službenoj nacionalnoj top listi prodaje vinila. Novi album “Povratak prvoj ljubavi / Return to the First Love” od svojeg objavljivanja nalazi se također na listi najprodavanijih domaćih albuma, a brojni najavljeni koncertni nastupiTihomira Popa Asanovića & Prijatelja sigurno će biti među najtraženijima u regiji.

Album “Povratak prvoj ljubavi / Return to the First Love” možete kupiti po cijeni od 99 kuna (2CD) ili 149 kuna (2LP) na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa, svim bolje opremljenim CD shopovima u regiji te na sljedećim linkovima:

2CD 
Webshop: https://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=1004708 
Amazon: https://www.amazon.com/POVRATAK-PRVOJ-LJUBAVI-RETURN-FIRST/dp/B07N8F88NJ

2LP 
Webshophttps://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=1007062 
Amazon: https://www.amazon.com/POVRATAK-PRVOJ-LJUBAVI-RETURN-FIRST/dp/B07PHTQH5M 

iTunes: https://itunes.apple.com/us/album/povratak-prvoj-ljubavi-return-to-the-first-love/1451285521
Deezer: https://www.deezer.com/hr/album/85940132
Spotify: https://open.spotify.com/album/4wWY6KHLP9IcjYRAguH4AA
Google Play: http://bit.do/TihomirPopAsanovic_GooglePlay

257 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail