Novosti

U Osijeku dodijeljene nagrade Status Hrvatske glazbene unije

Sinoć je u Osijeku održana 23. dodjela nagrade Status namijenjene glazbenicima koji su se svojim radom, vještinama, talentom i vrhunskom glazbenom izvedbom posebno istaknuli u prošloj diskografskoj i koncertnoj godini. 

Po prvi put domaćin dodjele bila je HGU Podružnica 4 Osijek.
Ovu prestižnu nagradu Hrvatska glazbena unija dodijelila je u ukupno 18 kategorija različitih instrumenata i stilova, a takvo priznanje od struke posebna je čast svakom glazbeniku.
U kategoriji električne/akustične gitare nagradu je odnio Krunoslav Domaćinović, a u kategoriji klavijatura Berislav Blažević Bero, obojica za album “Nuspojave” Gorana Bare & Majki koji je nominiran za četiri Porina. U kategoriji bas gitare Status je dobio Davor Črnigoj za pjesmu “Dok razmišljam o nama” s albuma “From Croatia Records Studio…tu u mojoj duši stanuješ…” Josipe Lisac. Ovaj album također je nominiran za Porin i to u pet kategorija. Najbolji bubnjar je Marko Duvnjak zahvaljujući angažmanu u grupi Buđenje i snimanju albuma “Samo ti, samo ja”. U kategoriji tambure nagradu Status dobio je Krunoslav Dražić kao član Rockoko Orchestra koji je s raznim izvođačima snimio album “Ljepote takve nij 2”.

Što se tiče jazz kategorijaMario Bočić dobio jenagradu za saksofon i sudjelovanje, među ostalim, na albumima “Invocation” Šimun Matišić Sextetate “Miracles” Lane Janjanin & Dine Rizvić s Jazz orkestrom HRT-a(skladbe “Capitalism” i Slutnja”). Nagradu “Damir Dičić” za električnu gitarudobio je Pavle Miljenović (Pavle Miljenović Quintet – “Steps Forward (live at Boogie)). Član njegovog kvinteta, Hrvoje Galler, dobio je Status u kategoriji klavira za istu skladbu, dok je Šimun Matišić, koji je ove godine nominiran za Porina, dobitnik nagrade za ostala glazbala (vibrafon) za album “Invocation”.

525 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail