Novosti

U Matici Hrvatskoj predstavljeno izdanje”Virtuoso Collection (live): Marijan Đuzel”

Nova edicija Croatia Recordsa, “Virtuoso Collection”, pokrenuta početkom ove godine s ciljem da se promoviraju prije svega mladi i neafirmirani klasičari, odnosno kako bi vrsni hrvatski glazbenici koji se bave klasičnom glazbom dobili zasluženu pozornost.

Prvo ime ove edicije je Marijan Đuzel, pijanist i dobitnik brojnih nagrada i priznanja. Do sada je nastupao uz Zagrebačku filharmoniju, Zagrebačke soliste, Simfonijski orkestar HRT-a, Zadarski komorni orkestar, orkestar Opere HNK-a iz Splita, te održao recitale u Hrvatskoj i inozemstvu (Austrija, Belgija, Italija, Njemačka, Švicarska, SAD, Tajland). Nastupao je i na poznatim hrvatskim festivalima i ciklusima koncerata, kao što su Glazbene večeri u Sv. Donatu, Glazbeni umjetnici Zagrebu, Hvarske ljetne priredbe, Svibanjske glazbene večeri u Šibeniku, Koncerti u Eufrazijani i dr.

Izdanje “Virtuoso Collection (live): Marijan Đuzel” u zgradi Matice Hrvatske u Zagrebu protekle srijede predstavili su hrvatska pijanistica i pedagoginja Tamara Jurkić Sviben, urednica izdanja i kritičarka Bosiljka Perić Kempf, istaknuta hrvatska čembalistica Višnja Mažuran, kreativna direktorica Croatia Recordsa Nikolina Mazalin i voditeljica ureda HDGU-a Jelena Knešaurek Carić.

“Ideja je krenula od Hrvatskog društva glazbenih umjetnika i sve je bio stjecaj sretnih okolnosti da sam uopće bila na njegovom koncertu koji je potom zabilježen i stavljen na ovo izvrsno izdanje. On je tip pijanista koji svira sebe. Ima ih jako puno koji hoće neku svoju originalnu interpretaciju, ali je u pitanju krivi stav jer originalnost je u originalu”, rekla je urednica izdanja Bosiljka Perić Kempf koja ističe da je ovo samo početak suradnje s Croatia Recordsom te naglašava da je cilj edicije ujedno i predstaviti izvođače kroz koncertne nastupe koji su najveći i najvažniji pokazatelj glazbenog talenta.

“Bila sam fascinirana onime što je Đuzel ponudio već prilikom mojeg prvog slušanja. Bila sam više nego sretna što se pojavio tako mlad, a talentiran umjetnik kojemu treba sa svih strana velika podrška. Na koncertu je bilo sjajno i lijepo je što je dio ove edicije koja će, vjerujem, okupiti i druge vrsne glazbenike”, istaknula je višestruko nagrađivana hrvatska čembalistica sa zavidnom međunarodnom karijerom, Višnja Mažuran.

I sâm Đuzel je iznimno zadovoljan izlaskom svojeg prvog albuma.
“Koncert je održan u Hrvatskom glazbenom zavodu, jednom od najljepših dvorana u Hrvatskoj, a svirao sam izuzetno zatjevan program. Sama reakcija publike i struke vodila je tome da je iz svega toga nastao CD u izdanju Croatia Recordsa.”rekao je Marijan Đuzel koji je na predstavljanju albuma odsvirao Beethovenovu Sonatu u B-duru, op. 106 (Allegro).

“Virtuoso Collection (live): Marijan Đuzel” možete kupiti na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa po cijeni od 69 kuna.  

Foto: Nikola Knežević

538 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail