Novosti

Osebujni glazbenik Mile Perkov objavio studijski album Ajmo prijatelji

Mile Perkov prepoznatljivo je lice u šibenskom kraju, ali i diljem Lijepe naše. Ovaj osebujni pjevač debitirao je 2018. godine na 10. izdanju CMC festivala Vodice s pjesmom Ajmo prijatelji, a danas predstavlja istoimeni album s čak 16 pjesama.

Emotivne pjesme s jakim karakterom nose njegov specifični autorski potpis, a naslovi poput Suze za Dalmaciju, Ajmo prijatelji, A ja nisan zna i Još jednu noć poznate su i omiljene pjesme na nastupima Mile Perkova, dok su neke od njih osvajale i nagrade na prestižnim regionalnim festivalima.

Mile Perkov s nepunih je šest godina počeo pjevati u malom zboru Katedrale sv. Jakova u Šibeniku, a pohađao je i pripremne razrede Osnovne glazbene škole Ivan Lukačić u Šibeniku gdje je svirao trombon. Kasnije je bio član klapa Logorun i Mirakul te ansambla Bracera s kojim je 2011. godine na Melodijama hrvatskog juga Opuzen osvojio drugo mjesto publike s autorskom pjesmom Kada zaspe svića. Nakon tog uspjeha kreće u solo vode sa singlom Dalmacija plače, Dalmacija piva s kojim nastupa u Opuzenu 2015. godine. Od zapaženih nastupa istuču se oni na CMC festivalima, ali i nastup na Marco Polo festu 2020. na kojem je pjesma Najlipša od sviju dobila nagradu za najbolje stihove. 

Album Ajmo prijatelji možete kupiti na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa po cijeni od 69 kuna.

 

365 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail