Novosti

Legendarna rock grupa Zvuk ulice objavila album prvijenac nakon 40 godina

Zvuk ulice, legendarna prednovovalna grupa osnovana 1975. godine, predstavlja svoj album prvijenac objavljen u izdanju Jugoton-Croatia Recordsa.

Više od 40 godina nakon što su kao klinci uzburkali duhove u Beogradu svojim neobičnim i svježim pristupom rock ‘n’ rollu, Zvuk ulice vraća se na scenu s albumom “Kao začaran”. Osim osnivača, glavnog autora i bubnjara Slobodana Kokana Popovića, te davne 1985. godine bend su činili i Vlada Divljan (gitara i vokal), Zdenko Kolar (bas i vokal), Dragana Milković (klavijature), Bora Antić (saksofon) i Nenad Morgenštern (udaraljke i vokal).

Zvuk ulice stekao je kultni status rodonačelnika novog vala na beogradskoj sceni, a njihova pjesma “Amelija” koja je uvrštena kao bonus na album “Kao začaran”često se tih sedamdesetih emitirala u radijskim programima. Izvanglazbene obaveze dovele su do rasformiranja benda, poslije čega su Vlada Divljan i Zdenko Kolarnastavili s karijerom u VIS Idolima gdje im se nakon odsluženog vojnog roka pridružio i Kokan Popović.

Godine 2015. članovi Zvuka ulice došli su na ideju o ponovnom okupljanju originalne postave grupe, ali je tragični i prerani odlazak Vlade Divljana, između svega ostalog, omeo i planove o reaktiviranju grupe. Ipak, Kokan i Zdenkosu, preslušavajući stare snimke, otklonili nedoumice odlučivši da Zvuk ulice mora oživjeti.
Album “Kao začaran” jedinstven je glazbeni amalgam raznih ritmova i stilova – pop soula šezdesetih, novog vala i jazz elemenata –  koje je dodatno aranžerski i producentski izbrusio Koja (Disciplin A Kitschme). Tekstovi pjesama konceptualno predstavljaju posebnu zanimljivost – od kratke povijesti Balkana u pjesmi “Ovako više ne mogu” do genetski modificiranog senzibiliteta u pjesmi “Kao nekad u ponoć”  ili pak drugačijeg pristupa zajedničkoj prošlosti u pjesmi “Hej, Seleniti”.

Danas su Zvuk uliceKokan Popović (bubnjevi i glavni vokal), Zdenko Kolar (bas i vokal), Dragana Milković (klavijature i vokal), Miloš Milosavljević (gitara i vokal) i Duško Dule Trnavac (saksofon).

Album “Kao začaran” po cijeni od 49 kuna nabavite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na sljedećim linkovima:

Webshop: https://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=995976
Amazon: https://www.amazon.com/dp/B07JJKRDXP
Deezer: https://www.deezer.com/en/album/76123272

547 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail