Novosti

Album “Hereza” dvojca Maer & Livio Morosin od danas u prodaji!

Objavom singla “Lažemo se (svaki dan)” Porinom ovjenčani Livio Morosin i Maer (pseudonim iza kojeg se krije znanstvenik Valter Milovan) najavili su nadasve zanimljiv album.

“Hereza” je rezultat suradnje koja je započela ovog ljeta u istarskom mjestu Pomer te je većina albuma tamo i napravljena. Radi se uglavnom o Maerovim pjesmama (tekstovi i glazba) koje je Morosin aranžirao i producirao. Usput im je “iz džepa” ispao i instrumental “Mukalba”, a sâm naziv albuma dolazi od pjesme “Hereza z Galiole” prema otočiću koji se nalazi u Kvarnerskom zaljevu.

Na albumu su svirali Livio Morosin (računalo), Maer (vokal i usna harmonika) te gosti Branko Sterpin (truba) i Luka Vrbanec (saksofon). Album krase izvanredna Morosinova produkcija i intrigantni Maerovi tekstovi uz sjajnu naslovnicu priznatog umjetnika Danila Dučaka dok je za likovno oblikovanje zaslužan Ivo T. Montina.  Album otvara singl “Lažemo se (svaki dan)” nakon kojeg slijedi “Ljetna pjesma”, “Čekati čekati”, već spomenuta “Hereza z Galiole”, “Pjesma iz D”, “Munida”, “Paranoia, paranoia let me go”“Škifo people” i za zatvaranje instrumental “Mukalba”.

Posebnost albuma je i ta da je uz pjesme na hrvatskom standardnom jeziku, nekoliko pjesama napisano dijalektom: “Hereza z Galiole” je na čakavskom narječju, a “Paranoia, paranoia let me go” i “Škifo people” nastale su kombinacijom engleskog i mletačkog (istroveneto) dijalekta.

Album “Hereza” po cijeni od 79 kuna nabavite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa i na sljedećim linkovima:

Webshop: https://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=1003734
Deezer: https://www.deezer.com/en/album/82630022
Spotify: https://open.spotify.com/album/22oeYOnqwQpQmOBvkP2wg3
iTunes: https://itunes.apple.com/us/album/id1447631590

1053 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail