Novosti

45 najvećih uspješnica Ivice Krajača objavljeno na kompilaciji “Gold Collection”

Ivica Krajač jedan je od najvećih hrvatskih skladatelja i tekstopisaca, izravno odgovoran za uspjehe velikog broja regionalnih izvođača. Od šansonijerskih dana, vokalnog kvarteta 4M, preko suradnji s eminentnim glazbenicima, angažmana u kazalištu i na filmu, svakako predstavlja jednu od najosebujnijih ličnosti novije povijesti.

“Gold Collection” s njegovim najvećim uspješnicama predstavlja važno djelo koje na dva CD-a okuplja 45 hitova velikih imena hrvatske glazbene scene kao što su Josipa Lisac, Gabi Novak, Radojka Šverko, Tereza Kesovija, kvartet 4M, Indexi, Iva Krajač i drugi.

Ivica Krajač potomak je dviju najstarijih senjskih patricijskih obitelji: Hreljanović-Krajač. Od najranijih dana zaljubljenik u glazbu i kazalište, 1956. godine utemeljio je vokalni show-kvartet 4M koji u 25 godina djelovanja postiže ogromnu popularnost u zemlji i inozemstvu. Studira komparativnu književnost i engleski jezik. Godine 1978. završava studij glazbe na Pedagoškoj akademiji u Zagrebu, a 1982. i studij kazališne režije na Akademiji za kazalište, film, televiziju i radiofoniju u Zagrebu. Posljednjih 20 godina, sve do umirovljenja, stalni je redatelj Opere HNK u Zagrebu. Autor je režija četrdesetak velikih opernih i dramskih predstava u svim hrvatskim kazalištima. Kao estradni umjetnik dobitnik je brojnih festivalskih nagrada u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu.

“Gold Collection” Ivice Krajača možete kupiti po cijeni od 69 kuna na svim prodajnim mjestima Croatia Recoredsa.

876 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail