Dado Topić  je skladatelj, tekstopisac, aranžer, gitarist, basist i zasigurno jedan od najboljih i najpopularnijh rock pjevača u Hrvatskoj i na području bivše Jugoslavije. Rođen je 04. rujna 1949. u Siveriću, a djetinjstvo provodi u  Novoj Gradišci. Karijeru započinje još u srednjoškolskim danima u Osijeku kao član Đavoljih eliksira, a nešto kasnije i grupe Dinamit. U ljeto 1969. Postaje pjevač tada popularne Korni grupe. S njima nastupa tek godinu dana nakon čega u Zagrebu osniva legendarnu grupu Time.  Grupa Time sastojala se od najpriznatijih i najpopularnijih glazbenika u to vrijeme. Nakon vrlo uspješnog desetljeća s grupom Time, Topić kreće u solo karijeru. Nastavlja kontinuirano nastupati i promovirati svoju već prepoznatljivu glazbu te potvrđuje svoju legendarnu karizmatičnost.

Tijekom dugogodišnje glazbene karijere, Dado Topić je uvijek uspijevao oduprijeti se zamci komercijalizacije, te ostati vjeran rocku, soulu i bluesu, s blagim natruhama funka. Živeći i radeći u mnogim europskim gradovima, te surađujući s brojnim inozemnim glazbenicima Topić je stekao veliko znanje i iskustvo koje mu je u mnogome pomoglo u stvaranju njegova glazbenog izričaja.

Topićev jedinstveni talent prepoznat je i nagrađen brojnim nagradama od kojih posebno treba istaknuti nagradu za najbolji rock vokal i najboljeg rock skladatelja u posljednjih 40 godina. Ipak, za Dadu najveća nagrada je mogućnost sudjelovanja i njegov vlastiti doprinos mnogim humanitarnim akcijama.

Suradnja Dade Topića i grupe Dragonfly kombinacija je njihovog pojedinačnog prepoznatljivog zvuka isprepletenog u zajedničku priču. Njihova višegodišnja suradnja, zajedničke “svirke”, ljubav prema rock`n`rollu i produkcija Nikše Bratoša garantiraju im uspjeh na ovogodišnjem natjecanju za pjesmu Eurovizije 2007. u Finskoj.

Novosti

Nije pronađena nijedna objava vezana uz izvođača. ..

Press Photo

Galerija

Video spotovi

Naslov pjesme Ime Izvođača
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail