Novosti

U zagrebačkoj Evangeličkoj crkvi promoviran album “Play Bach” trija Marta Schwaiger, Dani Bošnjak i Krešimir Has

Marta Schwaiger, Dani Bošnjak i Krešimir Has su sopran, flauta i orgulje – novi trio s albumom prvijencem na kojem su izveli jedanaest Bachovih skladbi.

Promocija ovog sjajnog klasičnog albuma nazvanog “Play Bach” održana je jučer, 25. travnja, u Evangeličkoj crkvi u Gundulićevoj.

Marta Schwaiger učila je solo pjevanje kod prof. Darije Hreljanović, a studij je nastavila u Beču gdje je i diplomirala u klasi prof. Roberta Fontanea. U zagrebačkom HNK-u debitirala je 2017. godine ulogom Barbarine u Figarovom piru te je više puta nastupala kao solistica. Da je pred Martom sjajna budućnost potvrđuje i ovo izdanje. Osim nje, trio čine i svestrani Dani Bošnjakjedan od najtraženijih hrvatskih flautista, član raznih komornih sastava i dugogodišnji član Zagrebačke filharmonije te Krešimir Hasvrsni orguljaš i čembalist koji je svoju umjetničku djelatnost usmjerio prema glazbi visoke renesanse i baroka zašto je dobio mnoga priznanja i nagrade.

Kad se trojac ovakvih biografija udruži rezultat može biti samo besprijekoran. Brojni prijatelji, suradnici i posjetitelji uživali su u svakoj izvedbi Bachovih arija iz kantata. Pastor Evangeličke crkve izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku biti domaćin promocije dok je naša vrsna muzikologinja i publicistkinja Bosiljka Perić-Kempf govorila o Bachovom djelu i značaju te sve prisutne studioznije uvela u skladbe snimljene na albumu “Play Bach”. Promociju su, između ostalih, uveličali producent albuma i Porinom nagrađeni mladi vibrafonist Šimun Matišić, književnik, scenarist i glazbenik Mate Matišić te kazališni, filmski i televizijski glumac Vedran Mlikota.

Trio Schwaiger, Bošnjak i Has ovim je albumom pokazao svoju izvrsnost te s nestrpljenjem očekujemo snimanje i drugog albuma.

Album “Play Bach” po cijeni od 69 kuna nabavite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa.

307 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail