Top novosti

Damir Kedžo pobjednik 66. Zagrebačkog festivala

Prekrasna balada Damira Kedže, “Srce mi umire za njom”, autora Ante Pecotića, pobijedila je u jakoj konkurenciji u kojoj su sudjelovala dvadeset i dva izvođača.

Kedžina impresivna izvedba nije nikog ostavila ravnodušnom, a stručni žiri u sastavu medijskih i glazbenih znalaca: Martina Validžić, Ivana Plechinger, Neven Kepeski, Aljoša Šerić, Igor Ivanović i Zlatko Turkalj dali su joj najveći broj bodova. Da Kedžo zna pravi put do publike pokazala su i radijska emitiranja pa se ova pjesma već u prvom tjednu našla među dvadeset najemitiranijih domaćih singlova.

“Nisam računao na pobjedu. Bio sam već sretan što je publika odlično prihvatila pjesmu, ali kad sam stao na scenu zaista sam pjevao tako da sam unio sve emocije u izvedbu, mislio sam da ću se i rasplakati. Veliko hvala Anti Pecotiću jer me zna u dušu i piše mi takve pjesme. Vjerujem da će i ova pjesma nastaviti put njegove “Sve u meni se budi” koju smo otpjevali Zsa Zsa i ja i koja je prije dvije godine bila najemitiranija pjesma s festivala”, rekao je Damir Kedžo.

Pohvale za Kedžinu izvedbu imao je i autor pjesme Ante Pecotić:
“Pjesma je nastala prije godinu dana i odmah smo zaključili da je to pjesma za Kedžu. Čekali smo pravi trenutak, a Zagrebački festival je bio idealna prilika. Bilo je nedoumica kod aranžmana, ali Shalla je napravio upravo ono što nam je trebalo. Znali smo da je Kedžo jedini koji pjesmu može otpjevati onako kako smo je zamislili.”

Po ukupnom broju glasova na drugom mjestu je Mia Dimišić s pjesmom “Ovaj grad” autora Mije Dimšić, Damira Bačića i Vjekoslava Dimtera, a upravo je ova pjesma zasjela na prvo mjesto najemitiranijih domaćih singlova Top 40.
“Pjesma govori o mom predivnom Osijeku jer zbog posla sve manje provodim vremena u njemu, ali ga svugdje nosim u srcu. Imali smo priliku nastupati na vrhunskom festivalu u pratnji najboljih glazbenika i mislim da je i to samo po sebi već dovoljno”, objasnila je Mia.

Treće mjesto osvojio je Marko Tolja s autorskom pjesmom “Sve što nisam ja”.

Zadovoljstvo produkcijom festivala i pjevačkim izvedbama nije krio ni umjetnički direktor festivala, iskusni glazbenik Neno Belan:
“Sretan sam s ovom večeri jer je bilo besprijekorno, ton je bio savršen kao i dizajn bine, izvođači su bili jaki i imali smo interesantne autorske pjesme. Imali smo dosta mladih pjevača, ali i glazbenih legendi poput Zdenke Kovačiček što me izuzetno veseli. Ideja i je bila da pokažemo kvalitetu pop pjesme kod nas, a iz godine u godine Zagrebački festival pokazuje podjednako jaku autorsku i izvođačku kvalitetu”.

Treba spomenuti i kako je na samom početku prijenosa Antoneli Doko uručeno priznanje za najemitiraniju pjesmu prošlogodišnjeg izdanja festivala, a riječ je o hitu “O čemu pričamo” autorice Arjane Kunštek.
Poseban program festivala bio je posvećen velikom Oliveru Dragojeviću koji je i sâm pet puta nastupao na Zagrebačkom festivalu. Njegove tri pjesme, “Ključ života”, “Prva ljubav” i “Majko, da li znaš” koje je izveo na festivalu krajem 70-ih početkom 80-ih, otpjevali su Ivan Ive Županović, Goran Bošković i Marko Tolja.

Foto: CMC televizija

Album “66. Zagrebački festival” po cijeni od 79 kuna nabavite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa te na sljedećim linkovima:

Webshop: https://shop.crorec.hr/crorec.hr/ws_o_izdanju.php?IZDANJE_ID=1004058
Amazon: https://www.amazon.com/dp/B07N1RJMZF
Deezer: https://www.deezer.com/en/album/85427582

685 pregleda
cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail