Time

Time (LP Reizdanje 2019)

Poslušajte Posjetite stranicu izvođača
Itunes Amazon Deezer Webshop

Grupa Time, kako to i sâm naziv benda kaže, bilješka je jednog vremena, neprolaznog, štoviše ispred svih trendova u produkcijskom i glazbenom smislu. Njihov prvi studijski album “Time” (1972.) dragulj je jugoslavenske diskografije, bez obzira što je nastao prije 47 godina. Kako je jednom prilikom istaknuo frontmen Dado Topić, oni nisu htjeli biti kao drugi, nego su željeli svirati nešto jedinstveno i drugačije. Možda upravo otuda “time”, jer je ova supergrupa stvorila progresivni rock zvuk kakav se i danas ne može čuti u diskografiji. Osnovao ih je menadžer i producent Vladimir Mihaljek Miha koji je u svima njima vidio nešto posebno što zaslužuje poseban tretman.

“Vedran Božić, Ratko Divjak, Tihomir Pop Asanović, Brane Lambert Živković, Mario Mavrin i Dado Topić snimaju hrabru ploču svog vremena. Pojava te ploče dragocjen je trenutak vječnosti veći od svih neprilika. U snimljenom zvuku ne čuje se samo majstorstvo glazbenika već i bogatstvo njihovih duša. To je naš vrijednosni odgovor na globalna glazbena zbivanja početkom sedamdesetih”, piše u bilješkama uz izdanje Petar Popović, novinar, rock kritičar i publicist.
“U vrijeme apsolutne dominacije progresivnog rocka, prvijenac iz 1972. bio je nevjerojatno cijenjen i uspješan. Čak i komercijalno. Album je naime dočekan kao rockerski burevjesnik, a Time kao prava supergrupa. Osluškujući što se događa na globalnoj sceni, koju su premrežile prog-rock supergrupe, ali i stanje na domaćem terenu, Mihaljek je točno zaključio da je pravi trenutak i za domaći odgovor. I pogodio!”, piše Zlatko Gall, glazbeni kritičar, novinar i publicisti, također u bilješkama uz ovo reizdanje koje dolazi s ekskluzivnim fotografijama legendarnog fotografa Marka Čolića, te biografijama benda i članova prve postave.

Time su započeli jednu novu glazbenu eru, ali i danas ostali svježi, nepobjedivi i jedinstveni. Jedno od najvažnijih imena u povijesti rock glazbe ovog dijela Europe – supergrupa Time.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail