Nikša Bobetko (kontrabas), Zrinka Ivančić Cikojević (klavir)

Epigrami

Poslušajte
Itunes Amazon Deezer Webshop

Kontrabasist Nikša Bobetko i klaviristica Zrinka Ivančić Cikojević objavili su novo izdanje pod nazivom “Epigrami”. Na njemu se nalazi 7 epigrama za kontrabas i klavir Zoltána KodályjaSonate za kontrabas i klavir Dubravka Palanovića i Paula Hindemitha te 4 komada za kontrabas i klavir Reinholda Moricoviča Gliérea. Njihova izvedba je snimljena u dvorani “Blagoje Bersa” na Muzičkoj akademiji u Zagrebu između veljače i studenog ove godine, a tonski snimatelj, producent i ton majstor bio je Krešimit Petar Pustički.

“Nikša Bobetko je tijekom svoje karijere nastupao kao solist uz pratnju orkestara poput Zagrebačke filharmonije, Simfonijskog orkestra HRT-a, Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Zadarskog komornog te Puhačkog orkestra Hrvatske vojske. Također je nastupao kao solist na mnogobrojnim samostalnim recitalima u Hrvatskoj i inozemstvu, a intenzivno se bavi i komornim muziciranjem te je snimio i nekoliko nosača zvuka. Od 1997. godine predaje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, najprije kao asistent, a od 2011. u zvanju izvanrednog profesora. Član je ansambla Cantus. U Zagrebačkoj filharmoniji je, uz jedan prekid, od 1995. godine, a od 2009. godine je solo kontrabasist”, piše o njemu u knjižici Sanja Majer-Bobetko koja, pak, za Zrinku Ivančić Cikojević kaže da je “jedna od najdarovitijih hrvatskih glazbenika mlađe generacije” te nastavlja:

“Laureat je brojnih domaćih i internacionalnih natjecanja koja su joj donijela nastupe na prestižnim glazbenim festivalima diljem Europe gdje je ostvarila niz zapaženih solističkih recitala i privukla pažnju kritike i publike. Nastupala je kao solist uz pratnju svih značajnijih hrvatskih orkestara i ansambala: Zagrebačke filharmonije, Hrvatskog komornog orkestra, Simfonijskog orkestra HRT-a, Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Zagrebačkih solista, Zagrebačkog kvarteta, ansambla Cantus, kvarteta 4Syrinx, kvarteta Porin te drugih. Posljednjih nekoliko godina profilirala se kao vrsna komorna glazbenica i surađuje sa najboljim domaćim i inozemnim solistima. Od 2007. radi kao umjetnički suradnik na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.” 

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail