Maer & Livio Morosin

Hereza

Poslušajte Posjetite stranicu izvođača
Itunes Amazon Deezer Webshop

Objavom singla “Lažemo se (svaki dan)” Porinom ovjenčani Livio Morosin i Maer (pseudonim iza kojeg se krije znanstvenik Valter Milovan) najavili su nadasve zanimljiv album.

“Hereza” je rezultat suradnje koja je započela ovog ljeta u istarskom mjestu Pomer te je većina albuma tamo i napravljena. Radi se uglavnom o Maerovim pjesmama (tekstovi i glazba) koje je Morosin aranžirao i producirao. Usput im je “iz džepa” ispao i instrumental “Mukalba”, a sâm naziv albuma dolazi od pjesme “Hereza z Galiole” prema otočiću koji se nalazi u Kvarnerskom zaljevu.

Na albumu su svirali Livio Morosin (računalo), Maer (vokal i usna harmonika) te gosti Branko Sterpin (truba) i Luka Vrbanec (saksofon). Album krase izvanredna Morosinova produkcija i intrigantni Maerovi tekstovi uz sjajnu naslovnicu priznatog umjetnika Danila Dučaka dok je za likovno oblikovanje zaslužan Ivo T. Montina.  Album otvara singl “Lažemo se (svaki dan)” nakon kojeg slijedi “Ljetna pjesma”, “Čekati čekati”, već spomenuta “Hereza z Galiole”, “Pjesma iz D”, “Munida”, “Paranoia, paranoia let me go”“Škifo people” i za zatvaranje instrumental “Mukalba”.

Posebnost albuma je i ta da je uz pjesme na hrvatskom standardnom jeziku, nekoliko pjesama napisano dijalektom: “Hereza z Galiole” je na čakavskom narječju, a “Paranoia, paranoia let me go” i “Škifo people” nastale su kombinacijom engleskog i mletačkog (istroveneto) dijalekta.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail