Klapa Kaše

Tezoro

Poslušajte
Itunes Amazon Deezer Webshop

Klapa Kaše iz Dubrovnika, koja je više puta nagrađivana za svoje sjajne izvedbe, objavila je novi studijski album pod nazivom “Tezoro”. Nedavno objavljeni najavni singl “Marčelina” preostalih 11 pjesama s albuma nose duh davnog pjeva dubrovačkih gospara, pažljivo osluškujući glazbeno bilo svoga kraja. Klapa koja je dobila ime po lukobranu Kaše kod stare gradske luke, a simbolizira klapu kao lukobran višeglasnog pjevanja dubrovačkog kraja, nastupila je na brojnim festivalima diljem Hrvatske i inozemstva. Redovito osvajaju odličja među kojima prednjače dvije pobjede na najprestižnijem klapskom festivalu u Omišu, 2012. i 2014. godine. 
“Ovo je naš treći album čija je priča započela s “Petrunjelom”, a završava s Marčelinom”, u malo drugačijem zvuku i ambijentu od onoga na što smo naviknuli publiku” – rekao je Vicko Dragojević, voditelj klape koji još jednom naglašava kako cijeli album nosi duh Dubrovnika.

“Tezoro” je nasljednik albuma “Tragom Republike” iz 2014. godine, a taj naziv nosi i njihov vlastiti koncertni program u kojemu su reanimirali i okupili 16 izvornih pjesama dubrovačkog kraja, te uz pomoć ljeričara, zdravičara, glumaca i plesača prikazali glazbeni odraz dubrovačke glazbene povijesti. Dubrovnik je simbol Hrvatske povijesti, a klapa Kaše je simbol Dubrovnika!

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail