cause and effect essay examples middle school rubric for short essay strict scrutiny essay creative writing idea generator
Artan Lili

Artan Lili, New Deal

Poslušajte
Itunes Amazon Deezer Webshop

Artan Lili, hrvatskoj publici dobro poznat beogradski noise-pop bend od svog se pojavljivanja ustoličio kao jedno od najzanimljivijih imena regionalne glazbene scene. Njihova prva dva albuma, Artan Lili i New Deal naišli su na sjajne reakcije publike i kritike, a Croatia Records ih po prvi put objavljuje na CD-u.

Artani Lili su objavom albuma Artan Lili donijeli novi zvuk u grad, a o albumu je tada Siniša Miklaužić za glazbeni portal Muzika.hr pisao: “Ima tu noise popa, ima i alternativnog rocka, ima i post punka, ima i još mnogo toga, a ono što je najbitnije, sve je protkano vrlo zaraznim melodijama što bi svakako radijske urednike trebalo navesti na puštanje ovog benda u svojem eteru. Najbolji primjer za to jest svakako pjesma Ako stanemo tu koja je jedan od najjačih regionalnih singlova koje sam čuo u zadnje vrijeme.” Osim spomenute pjesme, publika pamti i Sajko, Džoni i Srce.

Svojevremeno je Bojan Slačala, spiritus movens benda, drugi studijski album New Deal najavio riječima: “Novi rock ‘n’ roll na Balkanu.Artan Lili su upravo to, a potvrda je stigla u vidu sjajnih singlova Ono što te neće, Profesionalci, Jutro, D.E.P.R.A. i Salonac.
Za svoju publiku Artani uvijek imaju neko iznenađenje, a u ovom slučaju to je sjajna bonus pjesma Najgori od svih. Dok čekamo novi datum njihovog najavljenog koncerta u Tvornici kulture nema druge nego uživati u glazbi Artan Lilija.

Objava prva dva albuma Artan Lilija na CD-u uvod je u objavu trećeg studijskog albuma III koji su predstavili s čak pet pjesama objavljenih u pet dana. S pjesmama Maca, Foliram, Priča, Oud i Pedana Artani su napravili novi iskorak, sukcesivni model koji prakticiraju od svojih početaka ilitiga singl po singl ovaj je put značio i pet novih spotova u pet dana.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail