Animatori

Original Album Collection

Poslušajte
Itunes Amazon Deezer Webshop

Godine 1980. The Animatori na čelu s Krešimirom Blaževićem bilježe svoje prve glazbene korake. Bend je to koji je svojim pristupom, tekstovima i zvukom donio pravu svježinu na hrvatsku glazbenu scenu. Već nakon prvog javnog nastupa na YURM-u (Jugoslavenskom rock-momentu), The Animatori su pronašli pristaše među publikom u Kulušiću. Iste godine objavljuju svoj prvi singl “Male curice”, a zatim i prvi LP “Anđeli nas zovu da im skinemo krila”. Bio je to miks pop rocka, folka i countryja, vesela mješavina koja će usprkos sviračkom i skladateljskom sazrijevanju ostati upravo takva – mladenačka i iskrena.

Dvostruka A strana debitantske ploče The Animatora s “Malim curicama” i “Živjeti mirno” otkriva Blaževićevu skladateljsku filozofiju i spisateljski dar, ali i sviračke koordinate u kojima će se kretati originalna postava benda, zanimljivi glazbenički kvartet: Krešo kao gitarist, Andro Purtić na basu, violinist Vatroslav Markušić i Tomislav Brezičević – Toca za bubnjevima. Drugi i treći studijski albumi, redom “Svi momci i djevojke”  i “Dok ležim cijeli dan u sjeni” okupljaju zanimljive ličnosti poput Huseina Hasanefendića HusaAkija RahimovskogMiroslava Sedaka BenčićaBranka Bogunovića – Pifai mnoge druge koji su svojim dugogodišnjim radom zadužili hrvatsku glazbenu scenu.

“Male curice”, “Anđeli nas zovu da im skinemo krila”, “Ostat ću mlad”, “Ljeto nam se vratilo” i “Dok ležim cijeli dan u sjeni” samo su neki od naslova koje možete naći u sklopu sjajnog “Original album collection” izdanjaThe Animatora. Uz već spomenute albume, na kolekciji se nalazi i album “Reanimatori ili vaše naše najdraže pjesme”, koji sadrži najveće uspješnice The Animatora.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail